Încă din 2014, Belgia aplica amenzi de 1.500 de euro pentru efectuarea de către şoferi a pauzei de 45 h în cabina camionului. Acum, belgienii au ajuns la o abordare mai amplă – care poate duce până la confiscarea vehiculelor – recunoscând că un weekend petrecut în cabină poate fi doar o mică parte a unui cumul de nereguli sociale.

Duminică, 18 iunie, organele de control din cadrul Inspectoratului Muncii Gent au intrat în incinta unei companii belgiene cu sediul în Merelbeke şi au verificat șase camioane care aparțineau unui subcontractor slovac. Potrivit 40ton.net, în cinci dintre ele au fost găsiți șoferi care îşi efectuau pauza săptămânală. Iar acest fapt a ridicat suspiciunea că ar putea exista şi alte nereguli sociale grave, aşa cum s-a întâmplat frecvent în colaborările dintre companiile belgiene și slovace. Suspiciunile au fost îndeajuns pentru ca Inspectoratul Muncii să confişte toate cele șase camioane înmatriculate în Slovacia, ca garanție în așteptarea unei investigații complete privind angajarea şi remunerarea şoferilor. Dacă transportatorul va dori să-şi recupereze vehiculele, cel mai probabil va trebui să depună un depozit foarte mare, ce poate depăşi 20.000 de euro per vehicul, așa cum s-a întâmplat şi în alte cazuri similare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut