Luni, 11 iulie, inspectorii polonezi vor merge în masă să doneze sânge, ceea ce le permite să își ia liber toată ziua. Astfel, aceștia vor să combine un gest caritabil cu o acțiune de protest prin care cer salarii mai mari, creșterea numărului zilelor de concediu și schimbări ale examinărilor psihologice și medicale.

La inițiativa Sindicatului de Inspecție a Transporturilor Rutiere din Polonia (ZZITD), pe 11 iulie, inspectorii urmează să meargă la punctele de donare de sânge. Astfel vor sărbători Ziua Mondială a Populației, iar sângele va fi cu siguranță util victimelor accidentelor. Aceasta va fi și o modalitate de a părăsi birourile și mașinile de poliție pentru o zi, deoarece în ziua donării fiecare angajat are dreptul la o zi de concediu.

După cum explică ZZITD, acesta va fi ultimul avertisment înaintea acțiunilor de protest la scară largă. Inspectorii cer salarii mai mari, schimbarea sistemului de pensii, creșterea numărului de zile de concediu și schimbări în domeniul examinărilor psihologice și medicale. De asemenea, aceștia se plâng de abordarea generală a Ministerului Infrastructurii sub forma impunerii constant de noi obligații, nesocotind în același timp cerințele de inspecție.

ITD a desfășurat mai multe proteste în trecut, care au fost întotdeauna resimțite de transportatori. În 2018, instituția a anunțat o „grevă italiană”, încetinind activitatea din cauza unor inspecții extrem de meticuloase, în care controlul unui camion dura până la 2 ore! În 2017, a existat ideea de a nu controla niciun camion străin în cadrul unui protest, ci doar pe cele poloneze. Ori, una dintre sarcinile principale ale ITD este de a proteja piața poloneză împotriva concurenței străine.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare