Potrivit Institutului Ifo, companiile germane calculează o creștere medie a salariului de 5,5% pentru 2023, iar în unele cazuri aceasta ar putea fi semnificativ mai mare.

Managerii de personal chestionați de Institutul Ifo se așteaptă la o creștere medie a salariului de 5,5% anul viitor. „În special, companiile mici și din retail se așteaptă la creșteri ale salariilor chiar și semnificativ mai mari”, a declarat specialistul Ifo, Johanna Garnitz.

Potrivit sondajului, 42% dintre companii doresc să plătească o primă de compensare a inflației fără taxe, 44% sunt încă nehotărâte, iar 14% exclud o astfel de compensație. „În special angajații din industrie și din companiile mari ar putea beneficia de această primă scutită de taxe”, a spus Johanna Garnitz. În retail, pe de altă parte, doar o treime ia în considerare acordarea unui bonus, care ar fi în medie de 1.500 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut