Clienții UPS care expediază mărfuri în UE au la dispoziție din octombrie un instrument AI propriu pentru a genera automat coduri vamale, simplificând astfel un proces esențial de business în relația cu Europa. Pe baza descrierii mărfurilor dintr-un transport, noul instrument folosește inteligența artificială (AI) și tehnici de machine learning pentru a oferi clienților codurile corecte din Sistemul armonizat de denumire și codificare a mărfurilor (SA) necesare autorităților din UE.

UE generează aproximativ 15% din comerțul mondial de mărfuri, iar instrumentul AI al UPS poate fi acum utilizat cu Sistemul de control al importurilor 2 (ICS2), un sistem electronic actualizat pentru importuri, care este în prezent implementat la nivelul UE. ICS2 solicită companiilor să furnizeze informații detaliate despre marfa transportată.

Noul instrument va aduce beneficii în special IMM din afara Europei, deoarece cel mai adesea acestea nu au timpul sau expertiza necesară pentru a determina rapid codurile SA potrivite pentru produsele lor.

Proiectul pilot s-a dovedit un succes, generând coduri conforme pentru mai mult de 1 milion de expediții în timpul unei perioade de testare.

Noul instrument UPS îi va ajuta pe clienți să-și concentreze atenția pe activitatea lor, simplificând astfel procesele complexe de vămuire.

De asemenea, UPS facilitează comerțul transfrontalier prin:

– UPS® Export Assure, un instrument inteligent care ajută clienții să genereze descrieri corecte pentru produsele lor – o altă cerință ICS2.

– UPS Paperless® Invoice, care permite clienților să trimită electronic documentația comercială și vamală, generând mai puține procesări manuale și rețineri vamale și eliminând astfel milioane de hârtii din procesul de expediere. „Cu partenerul potrivit, expedițiile transfrontaliere pot fi la fel de simple ca cele naționale. Soluțiile UPS îi ajută pe clienți să scadă costurile prin reducerea întârzierilor vamale, eliminând taxele inutile și facilitând transporturile internaționale pentru companii, indiferent de dimensiune”, a declarat Stuart Lund, Brokerage District Manager în cadrul UPS.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut