Polonia nu este una dintre țările cu interdicții de circulație duminică. Weekend-ul acesta va fi însă diferit în acest sens, ca urmare a sărbătorii Rusaliilor. De asemenea, în Germania şi Austria sunt aşteptate modificări în trafic şi ambuteiaje începând chiar de vineri după-amiaza.

În Polonia, în perioada sărbătorii de Rusalii, sunt introduse două interdicții de circulație pentru camioanele de peste 12 tone. În mod tradițional, prima va intra în vigoare în ziua precedentă sărbătorii, respectiv sâmbătă, 27 mai, de la 18:00 la 22:00, iar cea de-a doua va fi în vigoare duminică, 28 mai, între orele 8:00 și 22:00.

Ca de fiecare dată, vor exista şi excepţii pentru vehiculele care se întorc în Polonia din străinătate în cadrul transportului internațional sau pentru călătoriile cu încărcături selectate, cum ar fi mărfurile perisabile.

Publicaţia 40ton.net precizează că niciuna dintre țările vecine Poloniei nu a prevăzut interdicții extraordinare în aceste zile – în Germania, Republica Cehă și Slovacia se vor aplica restricțiile obişnuite de duminică.

În acelaşi tip, în Germania, ADAC avertizează că vor fi blocaje lungi de trafic pe autostrăzi în preajma sărbătorilor. O purtătoare de cuvânt a clubului auto a avertizat că riscul de blocaje în trafic este deosebit de mare vineri după-amiază și sâmbătă dimineața.

În Saxonia Inferioară, potrivit Verkehrsrundschau.de, ADAC se așteaptă la trafic în special pe drumurile principale către și dinspre coastă – și pe autostrăzile 1, 2 și 7. În nord sunt multe șantiere, în special pe A1 și A7. Există blocaje în jurul oraşelor Hanovra și Hamburg, dar și în zona Hildesheim și Bremen. Sunt lucrări şi pe A7 la intersecția Thieshope și la Dreieck Walsrode, pe A1 între Bramsche și Vechta.

De asemenea, sunt așteptate blocaje pe autostrăzile din Hamburg și Schleswig-Holstein. Potrivit ADAC, A1 și A7 din Hamburg sunt în special expuse riscului de aglomerație. Pe A1, de la intersecția Maschen în direcția Lübeck, carosabilul va fi reînnoit până la Süderelbbrücken. A7 va fi extinsă la sud și la nord de Tunelul Elba. Un tunel de protecție împotriva zgomotului lung de 2 km este în prezent în curs de construire în Hamburg-Altona.

În Schleswig-Holstein, lucrurile se îngustează, mai ales pe A1. La Reinfeld, autostrada se îngustează de la trei la două benzi. La nord de Lübeck, lucrările de construcții între Ratekau și Sereetz (Ostholstein) și între Oldenburg-Mitte și Jahnshof (Ostholstein) împiedică traficul.

În Austria, ASFINAG se așteaptă la întreruperi și timpi de așteptare mai lungi, în special pe autostrăzile A 10 Tauern, A 11 Karawanken, A 9 Pyhrn și A 13 Brenner. De asemenea, traficul va creşte spre est – pe autostrăzile A8 Innkreis, A25 Welser, A1 West și A4 East. De luni, este așteptat trafic pe retur, în special pe axa nord-sud, cum ar fi A13, A10 sau zona Salzburg și A9.

Pe culoarul Pyhrn pot apărea blocaje din cauza șantierelor cu zone de trafic care se apropie în tunel. Pe autostrada Tauern sunt disponibile două benzi în fiecare sens, din cauza lucrărilor de construcție. Același lucru este valabil și pentru traseul Brenner, aici există două benzi în fiecare sens în șantiere.

Arlberg este, de asemenea, un punct fierbinte în vest. Ca urmare a închiderii tunelului Arlberg, traseul peste trecătoare este ruta alternativă regională. Aici sunt de așteptat întârzieri în weekend din cauza volumului mare de trafic.

De asemenea, sunt de așteptat blocaje în fața și în șantierul Schartnerkogel din zona de intersecție Peggau-Deutschfeistritz. Spre nord, există un traseu alternativ prin S35 și S6. Nu sunt permise ocolirile locale prin ieșirile Peggau și drumurile de stat prin Deutschfeistritz până la Übelbach. Alte puncte fierbinți vor fi stațiile de taxare St. Michael (A10) și Schönberg (A13).

Tunelurile Kirchdorf, Kaltenbach și Mixnitz de pe autostrada S35 Brucker vor fi curățate noaptea de marți, 30 mai, până vineri, 2 iunie, cu blocaje pe secțiuni între orele 20:00 și 5:00.

Ca parte a renovării generale a sistemelor de tunel din zona Inzersdorf de pe A9, vor exista mai multe închideri nocturne la Inzersdorf-Klaus între 21:00 și 5:00 din 30 mai până la sfârșitul lui septembrie, în fiecare zi a săptămânii, inclusiv în weekend. Atunci, traficul va fi deviat prin zona Kirchdorf prin B138, bine dezvoltată.

Controalele la frontieră la intrarea din Ungaria și Slovenia rămân în vigoare. Prin urmare, pot exista blocaje la intrarea în Germania la granițele Nickelsdorf (A4), Kittsee (A6), Spielfeld (A9) și tunelul Karawanken (A11).

Datorită aderării Croației la Schengen, sunt de așteptat mai multe blocaje de trafic decât în anii precedenți, în special la granițele care vin din Slovenia. Controalele la frontieră la intrarea în Germania rămân și ele în vigoare. Prin urmare, timpii de așteptare pot apărea și la punctele de trecere a frontierei Kufstein (A12), Walserberg (A1) și Suben (A8).

Odată cu weekendul Rusaliilor, vor intra în vigoare barierele de ieșire pe A10 în statul Salzburg. Prin urmare, vehiculele fără destinație în Austria sau în statul Salzburg nu au voie să părăsească autostrada toată ziua, de vineri 26 mai, până luni, 29 mai inclusiv. Ieșirea Altenmarkt de pe B320 Ennstal Straße este, de asemenea, afectată.

Şi în Tirol au fost emise interdicții de conducere pentru trafic alternativ în zilele aglomerate. Aceste interdicții de conducere se aplică în weekendurile Whitsun (28 mai) și Corpus Christi (8 iunie), precum și în weekend-urile și sărbătorile legale din 8 iulie până pe 10 septembrie, de la 7:00 la 19:00, pe drumurile selectate din zona Innsbruck și din districtele Kufstein și Reutte.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare