Schimbările fiscale din țara de reședință a unei firme, adaptarea la tendințele globale precum „nomadismul” digital și perspectivele mai rapide de creștere a business-ului într-un mediu fiscal favorabil se află între motivele pentru care românii iau în calcul schimbarea domiciliului fiscal. În ultima lună, interesul pentru mutarea rezidenței fiscale a înregistrat o creștere semnificativă, de peste 10%, estimează Appraisal and Valuation, compania deținătoare a brandului NAI Romania.

Deși mai intens în ultima perioadă, acest fenomen nu este unul nou, ci reflectă eforturile constante ale companiilor de a-și optimiza situația fiscală și de a găsi soluții competitive într-un mediu economic dinamic și de impredictibilitate fiscală.

Paradisurile fiscale, cunoscute pentru regimul lor fiscal prietenos, lipsa sau nivelul redus al taxelor și confidențialitatea ridicată, atrag din ce în ce mai mult. Creșterea recentă a interesului poate fi atribuită unui mix de factori, inclusiv schimbări în politicile fiscale, adaptarea la tendințele digitale și globale, precum și perspectivele asupra creșterii economice într-un mediu fiscal favorabil.

Această creștere semnificativă a cererii pentru consultanță și servicii de relocalizare fiscală reflectă o dorință crescută de a obține avantaje fiscale în mod legal și transparent. Cu toate acestea, este nevoie de o atenție sporită asupra necesității de a aborda aceste decizii cu responsabilitate și conformitate cu legislația internațională și locală, pentru a evita potențialele probleme legale ulterioare.

O mutare a rezidenței fiscale trebuie efectuată în concordanță cu cerințele legale și cu evitarea oricărei practici care ar putea fi considerată neloială sau ilegală. „În concluzie, creșterea cu peste 10% a interesului pentru mutarea rezidenței fiscale în paradisuri fiscale în ultima lună subliniază necesitatea continuă de a găsi soluții fiscale eficiente și competitive într-un mediu economic în schimbare. Cu toate acestea, îi sfătuim pe cei interesați să abordeze aceste decizii cu transparență, conformitate și responsabilitate, pentru a asigura un peisaj fiscal global echitabil și sustenabil”, consideră Andrei Botiş, CEO Appraisal&Valuation (NAI Romania).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut