Lanţul francez Intermarché achiziționează cele 87 de puncte de vânzare Carrefour Market care aparțin celui mai mare francizor Carrefour din Belgia, Mestdagh. Împreună, au peste 160 de supermarketuri în Belgia, majoritatea în sud.

În decembrie 2021, grupul Mestdagh anunțase că în 2023 își va încheia parteneriatul exclusiv cu Carrefour. Principalul francizor al Carrefour în Belgia se confruntă de ani de zile cu dificultăți financiare și organizatorice.

Cu toate acestea, achiziția de către Intermarché este o surpriză, după cum relatează Retail Detail: grupul francez de supermarketuri este deja activ în regiunea Valona cu 78 de magazine. Ca atare, rămâne de văzut dacă Intermarché va ține deschise toate magazinele Mestdagh sau, pe alocuri, va exista canibalizare. Carrefour Mestdagh deţine și o serie de supermarketuri în Bruxelles și Flandra, unde Intermarché nu a fost prezent până acum.

Într-un comunicat de presă, compania își explică decizia: „Familia Mestdagh a luat decizia de a accepta o ofertă de preluare pentru acțiunile SA Mestdagh emisă de Groupement Les Mousquetaires pentru Intermarché. Această tranzacție va crea un jucător important de retail în Belgia. Cu 87 de supermarketuri ale Mestdagh și 78 de magazine Intermarché, noua entitate va avea o acoperire ideală a teritoriului și va oferi consumatorilor puterea combinată a celor două grupuri.”

Sub rezerva aprobării de către autoritățile de concurență, preluarea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare