Prezentă în țara noastră încă din 2007, GXO a câștigat deja încrederea a 40 de clienți pentru care livrează marfă în peste 2.000 de locații cu ajutorul flotei sale de 150 de vehicule. Compania caută permanent să implementeze soluții inovatoare care să acopere totul, de la tipurile de vehicule, la modul de folosire a acestora. Astfel, planurile GXO includ investirea în vehicule mai aerodinamice, folosirea inteligenței artificiale pentru planificarea rutelor, dar și implementarea de panouri solare pentru reducerea consumului de combustibil.

Mai multe detalii ne-au fost furnizate de Victor Ghiurea, Business Development Director pentru România la GXO.

Unde activează compania?
GXO activează în Europa Centrală, care include România, precum și Germania, Polonia și Republica Cehă, de peste 20 de ani, cu clienți din industriile de retail, comerț electronic, modă, bunuri de larg consum și bricolaj. Compania este specializată în soluții și servicii logistice avansate care includ depozitarea, pregătirea comenzilor, e-fulfillment, co-packing și servicii cu valoare adăugată, gestionarea retururilor, gestionarea retușurilor și reparațiilor, logistică cu temperatură controlată și facilități dedicate și partajate pentru utilizatori. GXO are aproximativ 4.000 de angajați în peste 30 de locații în clusterul din Europa Centrală, cu un total de 800.000 de metri pătrați de spațiu operațional.
GXO activează în Europa continentală de peste 25 de ani, deservind clienți din 15 țări din industriile de comerț electronic, modă, FMCG și bricolaj. Aceasta are în prezent aproximativ 34.000 de angajați în circa 500 de locații din Europa Continentală.

Care este activitatea companiei în România?
Din 2007, GXO deservește branduri locale și internaționale de renume din România în sectoare precum cele pentru produse alimentare și băuturi, comerțul cu amănuntul și cel electronic, furnizând soluții logistice inovatoare. Cu ajutorul celor 670 de membri ai echipei, operăm 150 de vehicule și gestionăm depozitarea și distribuția în șase facilități care totalizează 85.000 m2 în întreaga țară.


Care sunt facilitățile de care dispuneți?
În România, oferim servicii de depozitare cu temperatură controlată, picking, co-packing și etichetare, cross-dock și last-mile pentru 40 de clienți cu 2.000 de locații de livrare, gestionând aproximativ 200.000 de tone de produse anual pe o suprafață de aproximativ 85.000 m2.
Unitățile oferă depozitare cu temperatură controlată (2-4 grade Celsius), pregătirea comenzilor, ambalare, gestionarea completă a retururilor, livrare capilară către magazine în 24 de ore (disponibilă la nivel național).
În aceste locații, GXO investește în soluții automatizate de top din industrie, care utilizează tehnologii scalabile și agile pentru a răspunde nevoilor clienților.
GXO investește, de asemenea, în sustenabilitate. Primul nostru amplasament cu zero deșeuri din România este în prezent în curs de certificare de către Green Buildings Certification International.

Care este fluctuația de personal în depozit? Ce faceți pentru a găsi suficient personal în depozite?
Cu peste 130.000 de membri ai echipei în cadrul operațiunilor din 28 de țări din întreaga lume, GXO se străduiește să fie un angajator preferat. Căutăm să creăm un mediu de lucru pozitiv prin […]

[…] Articolul complet îl puteţi citi în revista Logistic Post nr.3 / iulie 2023. Pentru achiziţii sau abonamente ne puteţi scrie la office@logisticpost.ro.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut