Arkas Logistics, duisport și Hupac au semnat recent un contract de servicii pentru transport intermodal. Serviciile feroviare tur-retur între Halkali (Turcia) și terminalele Duisburg (Germania) vor îmbunătăți oferta de transport de marfă către mai multe țări europene, inclusiv Belgia, Olanda, Austria și Germania.

Arkas Logistics continuă să avanseze soluții de logistică orientate spre viitor și să-și extindă serviciile intermodale. Prin acordul său cu duisport, cel mai mare operator de terminale logistice intermodale din Europa, și compania feroviară elvețiană Hupac, Arkas Logistics își va expedia acum transporturile intermodale din Halkali în Europa.

Onur Gocmez, CEO al Arkas Logistics, a declarat: „Interesul pentru logistica durabilă este în creștere în întreaga lume. Ne executăm planurile și investițiile în conformitate cu această sensibilitate și cerere. Europa este cea mai importantă piață de export a Turciei. Acordul ecologic european necesită transformare în fiecare sector. Turcia trebuie să dezvolte soluții logistice pentru a-și susține și spori competitivitatea în exportul către țări terțe, în special UE. Acordul de servicii dintre duisport și Hupac în domeniul transportului intermodal reprezintă un pas semnificativ în acest sens. Prin acest acord, vom contribui durabil la volumul comercial al exportatorilor, producătorilor noștri și, în consecință, al țării noastre.”

Pentru a-și extinde serviciile, Arkas investește, de asemenea, 38,5 milioane EUR în cinci locomotive Euro Dual produse de Stadler Rail, care urmează să fie livrate în 2025.

În 2024, Arkas și Duisport plănuiesc să deschidă împreună terminalul terestru Railport din Kartepe, în regiunea Marmara din Turcia, unde Arkas se ocupă deja de transporturile între China și Europa de-a lungul liniei feroviare Baku-Tbilisi-Kars (BTK).

FOTO: Arkas

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut