Republica Irak, aflată la răscrucea mai multor rute comerciale din Orientul Mijlociu, a devenit cea de-a 78-a țară care a aderat la Convenția TIR a Națiunilor Unite.

Aderarea Irakului la Convenția TIR ancorează rolul său strategic de centru de tranzit și sprijină viziunea economică a țării de a-și extinde sectoarele non-petroliere. Sistemul TIR va stimula comerțul regional, dezvoltarea economică și stabilitatea în Irak și în întreaga regiune.

Secretarul general al IRU, Umberto de Pretto, a declarat: „Suntem încântați că Irak s-a alăturat sistemului TIR. Această dezvoltare îi va permite să-și îndeplinească potențialul uriaș ca centru comercial regional, sprijinind conectivitatea est-vest și nord-sud. Aderarea Irakului la Convenția TIR este o oportunitate de aur pentru a confirma disponibilitatea țării de a valorifica potențialul comerțului internațional pentru a susține creșterea economică și pentru a stimula prosperitatea și dezvoltarea.”

Recunoscut la nivel mondial pentru standardele sale ridicate de securitate și eficiență, sistemul TIR s-a extins rapid în Orientul Mijlociu. Din Oman și Emiratele Arabe Unite, până în Arabia Saudită și, cel mai recent, în Qatar, TIR reduce deja semnificativ timpul de trecere a frontierei și stimulează comerțul în regiune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut