Ca răspuns la o nouă creștere a numărului de infecții cu coronavirus în America Latină, guvernele au implementat o serie de măsuri necoordonate, cu impact dezastruos asupra industriei de transport, punând în pericol lanțurile de aprovizionare pe care le sprijină. Argentina și Chile au anunțat obligativitatea ca șoferii străini de camioane să prezinte la intrarea în ţară un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Pentru asta, operatorii plătesc factura, care ajunge la aproximativ 100 de dolari per test.
Prețul ridicat al testelor și necesitatea unui număr tot mai mare de teste pe parcursul unei singure călătorii pot duce la costuri insurmontabile pentru mulți transportatori, trage IRU un semnal de alarmă. Organizaţia le cere guvernelor să ia măsuri coordonate pentru a menține deschise frontierele pentru vehiculele comerciale, să suporte costul testării șoferilor și să pună în aplicare instrumentele existente de facilitare a comerțului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare