Producătorul de camioane și autobuze Isuzu Motors a decis să iasă complet de pe piața rusă, relatează agenția Kyodo. Compania, inactivă aici din martie 2022, va transfera acțiunile sucursalei sale și a fabricii de asamblare din regiunea Ulyanovsk către producătorul auto Sollers.

Decizia companiei japoneze se datorează situației geopolitice și problemelor de logistică şi sancţiunilor, care nu permit aprovizionarea cu piese.

Isuzu Motors a luat în considerare posibilitatea de a părăsi piața rusă la sfârșitul anului trecut. Compania și-a anunțat intențiile în cadrul unei conferințe de presă care a urmat rezultatelor exercițiului financiar curent.

În acest context, Isuzu a prezentat o prognoză de pierdere de miliarde de yeni (milioane de dolari) din activitățile din Rusia până la sfârșitul lui 2023.

Fabrica din Rusia a început să funcționeze în 2008, furnizând aproximativ 1% din producția globală de vehicule comerciale Isuzu. Aici au fost fabricate aproximativ 3.700 de unități în 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut