O operațiune de amploare a Gărzii Financiare din Foggia (Italia) a dezvăluit că o organizaţie din Apulia vânduse motorină subvenționată pentru agricultură către companiile de transport rutier de mărfuri (3,2 milioane de litri). Pentru a fi credibil, grupul a folosit până la 27 de companii, unele dintre ele special înfiinţate, care emiteau facturi false pentru tranzacții inexistente. Acţiunea s-a încheiat cu 13 arestări și cu sechestrarea bunurilor şi vehiculelor implicate.

Motorina agricolă era trimisă dintr-un depozit din Orta Nuova (provincia Foggia) către două depozite clandestine, situate tot în zonă, iar apoi era transferată către angrosişti şi utilizatori finali. Pentru fiecare vânzare, grupul folosea un contract de consignație simplificat fals și o factură falsificată.

Agenţii au descoperit un sistem de contabilitate paralelă pentru înregistrarea cantităților de combustibil, a livrărilor și a fluxurilor financiare reale. În centrul fraudei se afla o persoană din zonă, care lua toate deciziile, inclusiv către cine se vinde motorina și gestionarea fluxurilor de numerar. Fiul său coordona operațional depozitele, din care unul era monitorizat de camere și o dronă.

În total, 30 de persoane au fost cercetate pentru diverse infracțiuni, de la conspirație criminală, neplata accizei și impozitului, fals în documente publice, fraudă comercială şi declarare frauduloasă, până la transfer fraudulos de obiecte de valoare şi spălare de bani, potrivit Trasporto Europa. Din total, 13 suspecți au reţinuţi. Garda Financiară a pus sechestru pe 5,15 milioane de euro, pe depozitul Orta Nuova, mai multe vehicule grele și două stivuitoare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare