În prima jumătate a lui 2021, cel puțin patruzeci de persoane au murit la locul de muncă în sectoarele de transport și logistică din Italia, cifră la care s-ar putea adăuga şi unele din cele 193 de cazuri clasificate drept “nedeterminate”. Dar chiar dacă luăm în considerare „doar“ cei patruzeci de lucrători, transportul se află pe locul al treilea în rândul tuturor activităților, cu 9% din cazuri, în spatele industriei (41 de cazuri) și a construcțiilor (51 de cazuri). În total, în prima jumătate a anului, INAIL (Institutul Naţional al Asigurărilor împotriva accidentelor de muncă) a înregistrat 444 de decese la locul de muncă, cu o medie de aproape două și jumătate pe zi.

Acestea sunt datele publicate de Vega Engineering Occupational Safety Observatory, calculate pe baza sondajelor INAIL. Statisticile nu explică modalitățile de înregistrare a indicilor fatali, dar este foarte probabil ca majoritatea deceselor din transport să fi avut loc pe șosea. Recent, președintele INAIL, Franco Bettoni, a confirmat că sectoarele de transport și logistică sunt printre cele mai riscante și că toate accidentele rutiere în care sunt implicați șoferii de camioane se numără printre accidentele la locul de muncă în care sunt implicate mijloacele de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut