Garda Financiară din Prato a descoperit o fraudă fiscală în comerțul cu paleți pe baza unor facturi false în valoare de 80 de milioane de euro, care a implicat 56 de companii din toată Italia.

În urma unei investigații coordonate de Anti-Mafia din Florența și efectuată de Garda Financiară au fost descoperite 56 de companii implicate într-o fraudă cu facturi în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, emise pentru operațiuni inexistente.

Potrivit Trasporto Europa, companiile erau create formal, toate „operând” în sector, cu scopul de a transfera sume mari de bani prin emiterea de facturi false. În acest caz, sumele au fost retrase în numerar de către alți lideri din băncile din provincia Prato și transmise unei companii cu sediul în Campo Bisenzio (provincia Florența), care le-a distribuit organizatorilor fraudei.

Pe parcursul anchetei, organele de control au identificat și sechestrat bunuri acumulate ilegal de suspecții și antreprenorii apropiați acestora, în valoare de peste 4 milioane de euro. Mai mult, aceştia au demarat controale fiscale asupra companiilor implicate, raportând la Agenția de Venituri o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro. Dintre acestea, Agenția a emis deja avize de evaluare pentru peste 67 de milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut