De la începutul pandemiei de Covid-19, Ministerul Mims (fostul Minister al Transporturilor) a suspendat interdicţiile de conducere în zilele de sărbătoare pentru vehiculele industriale cu o masă totală care depășește 7,5 tone. Din prelungire în prelungire, suspendarea a durat până la 1 mai, după care nu au mai fost anunţate măsuri similare, ceea ce indică revenirea la calendarul obişnuit. Ca urmare, în această lună este interzisă conducerea în zilele de duminică, de la 9.00 la 22.00. Apoi, din iunie până în septembrie inclusiv, interdicția duminicală va începe la ora 7.00.

Paisprezece asociații ale transportatorilor rutieri au scris ministerului, cerând un tabel dedicat acestui subiect, solicitând în acelaşi timp suspendarea interdicțiilor cel puțin până la sfârșitul lunii mai, „având în vedere că din cauza pandemiei există încă o circulație limitată a mașinilor private, în special în weekend“.

Calendarul interdicţiilor de circulaţie pentru camioane, în Italia, în 2021, este AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare