Guvernul italian a stabilit un număr minim de verificări rutiere și controale care trebuie efectuate în companiile de transport rutier de mărfuri și persoane, în sfera controalelor comunitare. Astfel, o circulară a Ministerului de Interne a stabilit că în 2023 vor trebui efectuate verificări la companiile de transport rutier de mărfuri egale cu cel puțin 4.317.588 de zile lucrătoare.

Noile reguli, potrivit Trasporto Europa, sunt reglementate de Circulara Ministerului de Interne din 16 martie 2023. Verificările se pot aplica tuturor companiilor care utilizează vehicule echipate cu tahograf, indiferent de forma de muncă a șoferilor și de numărul de vehicule înmatriculate.

Potrivit Ministerului Transporturilor, în Italia sunt în circulație 719.593 de vehicule (marfă și pasageri) echipate cu tahograf, din care 376.835 sunt folosite pentru transportul de mărfuri pentru terți. Numărul de zile lucrătoare alocate fiecărui șofer este estimat la 200. Astfel, în 2023, inspectorii trebuie să efectueze controale egale cu 4.317.588 de zile lucrătoare, ceea ce corespunde a 3% din zilele lucrate.

30% dintre controale ar trebui efectuate pe drum de către poliție, iar 50% la sediul firmelor de către Inspectoratul Muncii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut