Consiliul de Miniștri al Italiei a aprobat proiectul de Decret privind Fluxurile 2023, care stabilește numărul de lucrători din afara UE care vor avea acces pe „teritoriul național” și condițiile de angajare a acestora.

Numărul total de posturi vacante rezervate în Decret pentru lucrătoriii țărilor terțe în 2023 este de 82.570. Dintre acestea, 30.150 de locuri de muncă sunt asigurate pentru muncă auxiliară în extrasezon. Potrivit Trasporto Europa, numărul exact de posturi vacante pentru şoferii de vehicule comerciale va fi cunoscut după publicarea documentului în Monitorul Oficial.

Noutatea din 2023 îi priveşte pe angajatori. Aceştia, înainte de a angaja un migrant, vor trebui să verifice la centrul de ocupare competent dacă există lucrători care locuiesc deja în Italia pentru postul solicitat. Acest lucru va trebui să se facă în modul prescris de documentul emis de AnPal (Agenția Națională pentru Politica Activă a Forței de Muncă din Italia).

Unele cote sunt pentru lucrătorii din țările care au semnat acorduri de cooperare cu Italia în probleme de migrație. De asemenea, cotele sunt majorate pentru lucrătorii „formați în țările lor de origine” și pentru cererile de la organizațiile profesionale de angajatori care s-au angajat să revizuiască procedurile de recrutare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare