Consiliul de administrație al Confartigianato Trasporti delle Marche „invită“ companiile de transport să majoreze tarifele cu 7-10% „din cauza costurilor de operare crescute din ultimii ani”. Doar prețul motorinei a crescut cu 10% de la sfârșitul lui 2020, precizează asociaţia. „Costurile au crescut dramatic, nu doar cu motorina, ci și prin reînnoirea contractului colectiv național în iulie, costurile de catering sau de întreținere a vehiculelor, care obligă companiile din sector să solicite majorări sub sancțiunea închiderii companiilor“, explică secretarul Confartigianato Trasporti Marche, Gilberto Gasparoni.

Acesta adaugă listei şi evenimentele care măresc direct sau indirect costurile companiilor de transport rutier, precum lipsa șoferilor care trage camioanele pe dreapta, întârzierile cauzate de șantierele de construcții de drumuri și autostrăzi, adaptarea la reglementări împotriva răspândirii Covid-19 și timpii lungi de încărcare/descărcare a camioanelor.

O altă cerere a asociației este o intervenție privind garantarea respectării termenelor de plată a transportatorilor rutieri, cu respectarea prevederilor legislației UE.

Cererea privind întâlnirea solicitată la nivel național de Unatras cu viceministrul MIMS (fostul Minister de Transport), Teresa Bellanova, nu a primit răspuns.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare