Contrabandiştii de motorină folosesc şi transportul intermodal pentru a introduce ilegal combustibilul în Italia. Acest lucru a fost descoperit de o operațiune a Gărzii Financiare din Varese, pornind de la controlul unui camion care transporta motorină fără documente de transport și fără marcaje ADR.

Garda Financiară din Italia a aprofundat ancheta, descoperind că vehiculul controlat era doar o parte dintr-un transport mai mare din Letonia și Lituania prin intermediul a șapte containere cisternă. Containerele ajunseseră cu trenul la terminalul Busto Arsizio, unde erau depozitate.

Documentația care însoţea mărfurile a lipsit sau a fost falsificată, deoarece scrisoarea de trăsură internațională semnala o încărcătură cu ulei lubrifiant în loc de motorină, pentru a se evita astfel acciza, potrivit Trasporto Eurpa. La finalul anchetei, autoritățile de la Finanțe au confiscat peste 250.000 de litri de motorină, autovehiculul și unitățile de încărcare utilizate pentru transport. Au fost cercetate şi două persoane aflate în libertate, respectiv şoferul de camion şi „ştafeta” acestuia, ambii din Italia.

Sustragerea de la plata accizelor însuma 94.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare