Motorina de contrabandă nu circulă doar în camioanele venite de prin Europa, ci și în containere de transport venite pe rute oceanice, potrivit unui fenomen identificat de curând de Garda Financiară din Italia și Agenția Vamală în portul La Spezia.

Agenţii de control au descoperit pe docuri zece containere pline cu flexitainere (containere de plastic) care însumau 244.000 de litri de motorină care, pe documentația de călătorie, figurau ca produse de degresare, nesupuse accizelor. Pentru a efectua acest trafic, contrabandiștii au înființat companii false cu nume de companii de top cu sediul în Venezuela și Republica Cehă. În acest fel, organizația a reușit o evaziune de 243.000 de euro din TVA și accize. 

La finalul anchetei, cinci persoane au fost denunţate pentru contrabandă agravată și au fost confiscate active și resurse financiare în valoare de peste 240.000 de euro. Motorina confiscată a fost repartizată unităţilor de pompieri din Toscana şi va fi folosită pentru instruire.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare