Spațiul de parcare pentru vehicule industriale din zonele de deservire Fratta Nord și Sud – situate de-a lungul autostrăzii A4, între Veneția și Trieste – va fi extins. Acest lucru a fost stabilit de Comisarul delegat pentru mobilitatea autostrăzii, care a publicat licitația pentru lucrări. În stația de servicii Fratta Nord vor fi amenajate 99 de locuri pentru vehicule industriale, din care opt pentru frigorifice, în timp ce unsprezece dintre cele actuale pentru camioane, situate la intrarea în zonă, vor fi folosite pentru autobuze. Actualele 35 de locuri din Nord vor rămâne pentru vehicule grele.

Față de parcarea actuală, cea nouă va fi construită într-o zonă împrejmuită. Aceasta va avea o suprafață totală de 5,9 hectare, din care 2,8 hectare sunt asfaltate. În afara gardului, aproximativ două hectare interioare vor fi mărginite de copaci și alte două hectare și jumătate cu gazon.

În Fratta Sud, o altă zonă împrejmuită va găzdui 48 de vehicule industriale, cu patru spații dotate pentru unităţi frigorifice, în timp ce actualele unsprezece spații vor fi transformate în șapte locuri pentru autobuze. În acest caz, suprafața totală va fi de 2,5 hectare, din care 1,5 ha asfaltate. Ambele zone vor avea un post de lucru pentru reparaţia vehiculelor avariate și o clădire cu toalete. O a doua clădire va fi construită în Fratta Nord cu toalete, dușuri, servire de băuturi răcoritoare și spălătorie cu autoservire.

Siguranța celor două zone va fi asigurată de un sistem de supraveghere video cu camere pe parcări. La intrare, un panou va arăta disponibilitatea locurilor.

Construcția celor două parcări este finanțată de Autovie Venete și face parte din programul de extindere a autostrăzii de la două la trei benzi. Lucrările trebuie finalizate la 245 de zile de la atribuirea lor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare