Italia a ratificat oficial e-CMR, protocolul digital la convenția CMR a Națiunilor Unite pentru transportul rutier internațional de mărfuri. Protocolul e-CMR a intrat în vigoare în Italia săptămâna trecută, oferind o bază legală pentru transportul rutier de mărfuri complet fără hârtie.

Trecerea de la scrisorile de trăsură pe hârtie la cele complet digitale va îmbunătăți eficiența și siguranța transportului de mărfuri la nivel naţional și țările vecine.

Prin eliminarea documentelor, e-CMR reduce costurile de manipulare, elimină întârzierile administrative și de facturare și reduce discrepanțele la locurile de livrare.

e-CMR îmbunătățește, de asemenea, transparența și securitatea de-a lungul întregului lanț logistic, oferind date mai precise pentru a urmări expedițiile, cu acces în timp real la informațiile de ridicare și livrare.

Standardul e-CMR va permite firmelor italiene de logistică să ofere servicii mai eficiente clienților interni și internaționali.

„IRU și membrii săi vor continua să promoveze e-CMR ca un instrument important pentru îmbunătățirea vitezei, eficienței și securității comerțului și logisticii”, precizează IRU în comunicatul de presă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut