Oficialii Agenției de Accize, Vămi și Monopol din Perugia au închis o anchetă mai amplă privind fraudarea taxei pe carburanți. O parte din sancţiunile aplicate vizează proprietarul unei companii din Roma, membru al unei organizații acuzată pentru fraudă fiscală la importul de motorină din Slovenia și Croația. Autoritățile vamale consideră că activitățile ilegale ale companiei sale i-au adus o sumă de 14,4 milioane de euro în 2016 și 2017.

Acest profit provine dintr-o asociere infracţională descoperită în urma a două cercetări ale Parchetului Pistoia și desfășurate de Poliția de Finanțe și Agenția Vamală Perugia. Aceste investigații au condus la 17 arestări preventive și la confiscări în valoare de 180 de milioane de euro. Organizația a funcționat prin intermediul a șapte companii care vindeau motorină achiziționată de la alte șase filiale din cele două țări balcanice, folosind depozitul de motorină al unei companii din Pistoia.

În acest mecanism, o firmă avea sarcina de a emite scrisori de intenție care simulau statutul de exportator obișnuit, iar compania antreprenorului cercetat se ocupa de vânzări cu amănuntul prin distribuitori din Umbria, Toscana și Lazio, cu evaziune de TVA. Investigațiile efectuate de funcționarii vamali au scos la iveală o evaziune de aproximativ 7,3 milioane de euro în 2016 și de aproximativ 7 milioane de euro în 2017. Sancțiunile aplicate variază de la un minim de 15,1 milioane EUR, la maximum 30,2 milioane EUR.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare