Ancheta denumită Legno Tarlato a condus, pe 7 septembrie 2021, la opt percheziții în provinciile italiene Vicenza, Verona, Mantua, Reggio Emilia și Sassari și la confiscarea a 1,25 milioane de euro de la nouă antreprenori care activează în comerțul cu paleți.

Acuzația de fraudă fiscală a apărut în urma unui audit efectuat în 2019 la două companii din Vicenza din acest sector, atribuite aceleiași persoane. În timpul verificărilor, auditorii au descoperit că între 2014 și 2019 cele două companii ar fi evitat parțial sau complet autoritățile fiscale prin emiterea a 317 facturi false pentru tranzacții inexistente, pentru o valoare totală de 3,8 milioane de euro.

Aceste facturi au fost emise către șapte companii cu sediul în Veneto, Lombardia, Emilia Romagna și Piemont pentru colectarea, repararea și vânzarea paleților second-hand din lemn. Ancheta a continuat în februarie 2020 cu 24 de căutări, care ar fi certificat emiterea și contabilizarea facturilor false. Apoi, pe 7 septembrie, Departamentul de Finanțe italian a executat ordinul de sechestru și a investigat pe cei nouă antreprenori pentru emiterea de facturi pentru tranzacții inexistente, declarații frauduloase și ascunderea sau distrugerea evidențelor contabile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare