Cinci sindicate italiene din domeniul logisticii au proclamat o grevă națională de 24 de ore a angajaților pentru marți, 30 aprilie 2024. Sindicatele Cobas del Lavoro Privato, SiCobas, ADL, Sgb și Cub Trasporti au explicat într-o declarație comună că nu au fost invitate la discuțiile privind reînnoirea contractului național de logistică, transport mărfuri și expediere, pentru care au dezvoltat propria platformă de revendicări.

În notă se precizează că, „în timp ce în depozite avem relații zilnice cu un număr infinit de firme, semnând sute de acorduri de nivel al doilea, toate patronatele, în înțelegere cu CGIL, CISL și UIL, au continuat să aleagă politic să ne lase în afara negocierilor naționale”.

Revendicările sindicatelor sunt legate de creșterea salariilor cu 300 de euro pe lună pentru toată lumea, reducerea programului de lucru, creșterea procentului de ore suplimentare și procentului de muncă de noapte, cu recunoașterea acesteia din urmă de la 20:00 la 8:00, internalizarea întregului personal, drepturi sindicale depline, clauză de salvgardare și pentru personalul care călătorește, anularea articolului 11 quinques și creșterea cuantumului pentru deplasări, extinderea condițiilor mai favorabile, rezultate din acordurile Fedit, prelungirea peste pragul de zece ani a bonusurilor de vechime cu recuperarea salariului, garanții mai mari de siguranță la locul de muncă, combaterea precarității, recunoașterea sporului de noapte și pentru instituțiile contractuale pentru cei care lucrează mereu noaptea.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut