Compania de transport feroviar de marfă Medway Italia, în parteneriat cu jucătorul intermodal Medlog Italia, a început să opereze o nouă legătură regulată între terminalul de containere La Spezia și zona de logistică interioară din Cavatigozzi (Cremona), ambele în Italia.

Trenul cu o capacitate de 40 TEU, tras de operatorul Katoen Natie, este probabil să fie oferit mai mult de o dată pe săptămână, în funcție de volumul de containere descărcate pentru client în portul Ligurian.

Noul serviciu a fost inițiat pe baza a doi factori. În primul rând, este o reacție la disponibilitatea în continuă scădere a șoferilor de camioane în Italia, care are ca rezultat o capacitate mai mică pentru transportul containerelor. În al doilea rând, proprietarii de mărfuri pot începe să construiască un lanț logistic mai durabil pentru containerele sale de import folosind conexiunile feroviare directe de la centrul logistic cu sediul în Cavatigozzi.

Aceleași companii s-au asociat şi pentru un alt serviciu nou. Începând cu 1 decembrie, Medway și Medlog Italia conectează terminalul interior din Torino (Orbassano) cu terminalul de containere La Spezia. Capacitatea acestui serviciu va fi de aproximativ 40 TEU, iar frecvența de trei trenuri pe săptămână. De asemenea, acest serviciu a fost înființat ca răspuns la scăderea capacității de transport pe şosea.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut