Închiderea numeroaselor depozite în 2020 impusă de pandemia de Covid-19 a încetinit piața de stivuitoare din Italia, care a arătat un declin de 10% față de anul precedent. Acest lucru a fost dezvăluit de sondajul asociației Aisem, care arată însă tendințe diferite în funcție de tipul echipamentelor: stivuitoarele din depozit suferă mai puțin, cu o scădere de 7%, în timp ce încărcătoarele frontale scad cu două cifre: – 17% pentru cele electrice și -19% pentru cele cu acţionare clasică. În termeni absoluți, un total de 45.408 de unități au fost vândute în 2020, cu o prevalență clară a stivuitoarelor pentru depozite (30.796 unități), urmate de încărcătoarele frontale, electrice (12.318 unități) și diesel (2.294 unități).

Cea mai dinamică regiune este Lombardia, unde s-au vândut 11.766 de stivuitoare, urmată la mare distanță de Veneto (6.323 de unități) și Emilia Romagna (6.195 de unități). Există o creștere a ponderii pe piața din Sud, Campania trecând de la 6% la 7%, Sicilia și Puglia de la 3% la 4%. Potrivit Aisem, această creștere se datorează sectorului alimentar. Loreno Leri, coordonatorul Comitetului de statistică din Aisem consideră că „ușoara scădere din 2020 este, în general, un rezultat bun, având în vedere blocajul total al sectorului industrial din prima jumătate a anului, care a contractat piața timp de cel puțin trei luni. Cu toate acestea, a existat o recuperare bună spre a doua jumătate a anului, recuperare care în 2021 este și mai evidentă”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare