Autoritatea pentru Concurență și Piață din Italia a amendat în 2019 cu 287 de milioane de euro mai multe companii producătoare de foi și cutii de carton ondulat pentru că au implementat un cartel de preț din 2004 până în 2017. Sancțiunea, potrivit Trasporto Europa, a fost apoi confirmată de Tribunalul Administrativ Regional Lazio în 2021 și apoi de către Consiliul de Stat, care a respins contestațiile producătorilor amendați.

La finalul acestui proces, care a făcut amenda definitivă, Unilegion – firmă specializată în organizarea și finanțarea acțiunilor colective în Europa – a anunțat pe 14 iunie 2023 că vrea să inițieze un proces colectiv pentru despăgubiri în care să reprezinte cumpărătorii care au suferit prejudicii. „Companiile care aderă la acțiunea colectivă au posibilitatea de a recupera o parte semnificativă a primei plătite pentru achiziționarea de carton ondulat. Studii ale cazurilor de cartel similare au arătat că este posibil să recupereze până la 20% sau mai mult din prețul de cumpărare plătit, plus dobânda acumulată până la data rambursării.”

Unilegion suportă costurile procedurii, dar, în cazul în care va câştiga procesul, va reține o parte din rambursarea obținută, sub formă de comision.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut