În Italia, pe 11 octombrie 2021, va avea loc o grevă generală la nivel național a asociaţiilor şi sindicatelor. Lista motivelor este lungă și include opoziția față de concedieri, costul ridicat al vieții, obligația Green Pass la locul de muncă și contractele precare. Greva va afecta lucrătorii din transportul de marfă și logistică. Promotorii acţiunii invită la organizarea „de pichete în producție, distribuție, transport și servicii publice și private”.

Între timp, grevele continuă în unele companii de logistică, inclusiv pe platformele FedEx din Peschiera Boromeo (Milano) și Nexive din Bologna.

Grevă şi în Franța, pe 5 octombrie

Pe 5 octombrie 2021, Franța s-ar putea confrunta cu o grevă convocată de patru sindicate: Cgt, FO, Fsu și Sud-Solidaires, implicând sectorul transporturilor și logisticii și, în special, conducătorii de vehicule industriale. În Franța, mulți dintre ei sunt angajați și sindicalizați. Cele două cereri principale ale acestei greve sunt creșterea salariilor și opoziția față de reforma pensiilor prevăzută de guvern, care, conform celor patru sindicate, reduce drepturile la pensie.

Cu toate acestea, principalul sindicat al șoferilor de camioane, CFDT, care cuprinde aproximativ o treime din şoferi (34,24%), nu aderă la grevă. La fel și Cftc (14,35%) și Cfe-Cgc (5,85%).

Deci aproape jumătate dintre șoferii înregistrați într-un sindicat nu sunt așteptați să se alăture protestului. Dar ceilalţi pot avea în continuare un impact semnificativ asupra activităților de transport și logistică, chiar și cu blocaje pe arterele principale, la depozitele de combustibil și spaţiile logistice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare