Un șofer uzbec al unei companii de transport slovace, care a condus 32 de ore în două zile fără a respecta perioada de odihnă, folosind două carduri de tahograf, a fost amendat în Italia cu 17.000 de euro, iar permisul de conducere i-a fost reţinut.

După cum relatează Trasporto Europa, în timpul unui control rutier, o patrulă de poliţie din provincia italiană Imperia a oprit un camion care aparţinea unei companii de transport slovace care venea din Europa de Est și se îndrepta spre Spania. Datele înregistrate de tahograf au arătat că șoferul, de origine uzbecă, a condus fără odihnă 18 ore într-o zi și 14 ore în altă zi. În timpul verificării, polițiștii au găsit un al doilea card de tahograf, înregistrat pe numele altui șofer.

La final, șoferul camionului a însumat 43 de abateri, care l-au costat o amendă de 17.000 de euro. Mai mult, polițiștii i-au ridicat permisul de conducere, dar și cardul de tahograf al colegului său.

Potrivit publicaţiei italiene, acesta este cel de-al doilea caz în numai câteva zile în care un șofer de camion ar fi depășit semnificativ orele de condus. După cazul precedent, care a avut loc la Bari, FAI a cerut Guvernului să reactiveze centrele mobile de inspecție.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut