Odată cu creșterea traficului ca urmare a relaxării măsurilor impuse de pandemie, cresc şi comenzile de transport şi traficul şi implicit şi numărul controalelor şi al sancţiunilor – în special referitoare la încălcările timpilor de conducere și odihnă și la manipularea tahografului.

Un astfel de eveniment a avut loc pe autostrada italiană A24, care leagă Roma de Teramo. Polițiștii rutieri au descoperit o manevră din ce în ce mai populară: aceea de a conduce folosind nu numai propriul card tahograf, ci și un card al unui terț. Şoferul în vârstă de 32 de ani, român de origine, dar care locuiește în Italia, a considerat oportun să folosească şi cardul tahograf al cumnatului său, în prezent șomer. Practic, în timpul inspecției camionului deținut de o companie cu sediul în Reggio Calabria, după cum arată Uomini e Trasporti, șoferul a înmânat agenților un card tahograf aparent normal, dar datele de pe el nu coincideau cu cele ale sale. În acel moment, s-a aplicat retragerea imediată a licenței și confiscarea cardului tahograf.

O încălcare mai gravă a fost descoperită câteva ore mai târziu de Poliția din Bolzano. În acest caz, un șofer din Campania dezactivase tahograful, scosese sigiliile și nici nu avea fișele de înregistrare a activităţii din ultimele 28 de zile. Mai mult, verificând și aspectele tehnice ale camionului, polițiștii și-au dat seama că există multe anomalii. Între acestea, s-a constatat că șoferul modificase limitatorul de viteză, astfel încât să poată circula la sarcină maximă chiar și la viteze de peste 130 km/h. Licenţa a fost retrasă şi a fost amendat cu 4.500 de euro, o amendă mult prea mică în opinia multora.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare