De la 1 ianuarie 2022, taxa pe autostrada A21 Piacenza-Brescia, administrată de Autovia Padana, s-a scumpit cu 5,45%. Acest lucru a fost comunicat de Ministerul Mims, precizând că este singura creştere preconizată, toate celelalte taxe de drum din reţeaua de autostrăzi urmând să rămână neschimbate. În realitate, taxele de pe autostrada A7 Milano-Genova și de pe centura din Milano ar putea crește și ele, pentru că firma care le administrează, Serravalle-Milano Spa, a comunicat că de la 1 ianuarie 2022 nu mai reînnoieşte suspendarea ajustării tarifului – majorare acordată prin decret interministerial din 31 decembrie 2018, dar care nu s-a aplicat până în prezent.

Nu sunt excluse viitoare majorări și pe alte secțiuni, notează Trasporto Europa, pentru că, după cum explică ministerul italian, pentru companiile pentru care concesiunea este actualizată sau revizuită, „orice modificări se vor aplica exclusiv la definirea noilor contracte care vor trebui să implementeze regimul tarifar stabilit de Autoritatea de Reglementare a Transporturilor”. Pentru tronsoanele ale căror concesiuni au expirat (și se finalizează licitațiile pentru noua cesiune) ministerul a stabilit suspendarea ajustărilor tarifare până la finalizarea noului raport de concesiune.

În ceea ce privește eventuala creștere a taxelor pe A7, asociația Onlit declară că această autostradă „preluată recent de Grupul Ferrovie Nord, controlat de Regiunea Lombardia, a obținut creșterea ca urmare a condițiilor economice dezastruoase în care se află odată cu preluarea construcției autostrăzii Lombard Pedemontana, o lucrare foarte costisitoare, fără finanțatori”.

Compania care administrează autostrada A35 Brebemi anunță că până la sfârșitul lui iunie 2022, reducerile de 30% rămân active pentru vehiculele cu impact redus asupra mediului (complet electrice sau pe gaz natural lichefiat), iar cele de 20% pentru posesorii de Telepass Business și de Familie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare