Transportul este un sector căruia Italia îi acordă prioritate la vaccinare. Deşi la nivel naţional nu a început un program uniform de vaccinare pentru transportatori, unele regiuni au hotărât să se mişte autonom în ceea ce priveşte vaccinarea personalului din sectorul maritim, având în vedere și începutul iminent al sezonului turistic. Prima regiune care acționează este Campania, care stabileşte vaccinarea navigatorilor pe 25 și 26 mai 2021, cu doza unică de la Johnson & Johnson. Se alătură şi Lazio, din 25 mai, dar şi Liguria.

Asociaţia Confitarma apreciază aceste inițiative și speră că vaccinarea pentru navigatori va fi extinsă și la alte regiuni, „având în vedere natura specifică a muncii maritime, problemele încă semnificative întâmpinate de companiile de transport maritim privind cifra de afaceri şi garantarea siguranței navigației și debarcării în porturi”. Asociația armatorilor consideră că metoda de vaccinare cu doză unică în toată Italia este importantă „pentru a evita întârzierile și inconvenientele de rotaţie la lucru, care ar afecta atât navigatorii, cât și funcționarea companiilor maritime”. Pe site-ul său, Confitarma va actualiza constant situaţia vaccinării navigatorilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare