Un nou caz de falsificare a motorinei a fost descoperit în Italia, dar de această dată nu în cisterne sau depozite de combustibil, ci direct în rezervoarele diferitelor stații de distribuție, în urma unei analize de risc efectuate de Oficiul pentru Controlul Accizelor, Energiei și Alcoolului din cadrul Agenției Vamale. Ceea ce a determinat grupul de operațiuni să preleveze probe din rezervoarele distribuitorilor este analiza documentelor electronice însoțitoare utilizate de depozitele de combustibil (e-DAS), care au raportat cantități de benzină și motorină diferite de cele primite.

Rezultatul laboratorului de analiză a arătat că produsul examinat nu respectă specificațiile pentru motorina destinată transportului. Apoi, oficialii administrației au sigilat pompele și au confiscat mii de litri de motorină. „Activitățile de inspecție și verificare sunt încă în desfășurare și vor continua și în următoarele săptămâni“, a explicat directorul general al Agenției, Marcello Minenna. Managerii au fost raportați pentru fraudă și încălcarea interdicției de comercializare a motorinei care nu respectă specificațiile de calitate ale Legii.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare