Asociația italiană de transportatori Federazione Autotrasportatori Italiani (FAI) a amenințat că va provoca o paralizie pe drumuri similară cu cea cauzată în prezent de fermieri în cazul în care Comisia Europeană începe să implementeze planul aprobat la Bruxelles de a abandona forțat motoarele diesel. Potrivit acestuia, până în 2030, consumul de motorină la camioanele noi va trebui să scadă cu 45%, iar până în 2040, cu 90%, trecând aproape complet la vehicule electrice.

FAI consideră că transportatorii vor suferi de pe urma unei astfel de revoluții bruște a combustibilului, bazată pe presupuneri iraționale.

La votul de vineri, aproape toate țările UE au votat în favoarea noilor standarde, inclusiv Germania, care inițial s-a opus. Italia s-a abținut de la vot alături de Polonia, Slovacia și Republica Cehă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut