Iveco Group a deschis fabrica din Foggia, Italia, care va produce, printre altele, autobuze cu baterii și celule de combustie. Inaugurarea noii fabrici a avut loc la opt luni de la punerea pietrei de temelie.

Iveco a anunțat în urmă cu mai puțin de un an că dorește să producă din nou autobuze în Italia. Acum, în Foggia, producătorul poate fabrica până la 1.000 de autobuze pe an, însă nu a dezvăluit cât de mare va fi ponderea autobuzelor electrice. Este clar însă că șasiul și cadrele vehiculelor nu vor fi fabricate în sudul Italiei, ci vor proveni din alte fabrici europene.

Iveco a încetat să producă autobuze în Italia în 2011. La acea vreme, producătorul aparținea Fiat Industrial, care ulterior a fuzionat cu compania italo-americană CNH Industrial. Cu toate acestea, Iveco s-a despărțit de fosta companie-mamă în ianuarie 2022.

Producătorul, care nu precizează încă ce modele urmează să fie asamblate la Foggia, a investit în jur de 40 de milioane de euro în noua fabrică de autobuze, dar o parte din această sumă a fost acoperită din fonduri PNRR. În Foggia, Grupul Iveco operează deja o fabrică FPT Industrial pentru producția de motoare industriale, care are 1.600 de angajați, ceea ce face din Iveco unul dintre cei mai mari angajatori industriali din Puglia. „Noua fabrică Iveco Bus din Foggia reprezintă o investiție importantă pentru Grupul Iveco, care este pe deplin în concordanță cu strategia noastră de a menține și de a consolida prezența noastră în Italia”, a declarat Gerrit Marx, CEO al Grupului Iveco.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare