Lipsa componentelor pentru sectorul auto și, în special, lipsa microprocesoarelor, afectează şi Grupul Industrial CNH, care produce vehicule comerciale, autobuze, utilaje agricole și pentru construcţii. Într-o notă publicată în dimineața zilei de 13 octombrie 2021, multinaționala a anunțat că va închide temporar unele fabrici europene „ca răspuns la întreruperile din lanţul de aprovizionare și la lipsa componentelor de bază, în special a semiconductorilor”.

CNH nu specifică ce fabrici vor opri producția, dar menționează și sectorul vehiculelor industriale, ceea ce arată că Iveco va fi inclus, subliniază Trasporto Europa. Compania adaugă că „își revizuiește în permanență programele de producție ca răspuns la acest mediu extrem de dinamic și intenționează să închidă în octombrie fabricile afectate pentru cel mult opt zile lucrătoare”.

Şi alți producători de camioane care se confruntă cu un deficit de componente au încetinit sau au suspendat deja producția sau fac acum acest lucru, pentru câteva zile. Această situație provoacă efecte în lanţ, cu întârzieri în livrarea vehiculelor noi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare