Săptămâna trecută, persoane necunoscute au tăiat prelatele de pe semiremorcile a două camioane parcate în zona de odihnă Querfurter Platte, de pe autostrada germană A38, și au sustras bunuri, informează 40ton.net.

Două incidente au avut loc la 24 de ore unul de celălalt în nopțile de 12 și 13 martie. Într-unul au fost sustraşi patru paleţi cu produse electronice în valoare de peste 150.000 de euro, iar în celălalt atacatorii au furat căști folosite în lucrările silvice. Valoarea pagubelor materiale este încă în curs de stabilire, iar ancheta este în derulare.

Presa germană a scris în repetate rânduri despre furturile din parcarea respectivă. La începutul lui octombrie 2023, în timp ce șoferul unui camion dormea, hoţii au furat cuțite de bucătărie în valoare de 50.000 de euro. Un alt incident a avut loc pe 30 noiembrie 2023, în care intruşii au furat 13 paleți de jucării Lego în valoare de 20.000 de euro. O lună mai târziu, mai multe invertoare fotovoltaice în valoare de aproximativ 90.000 de euro au fost sustrase dintr-un ansamblu parcat.

După cum remarcă 40ton.net, poliția locală nu precizează numele parcărilor. Astfel, jafurile s-ar fi putut produce atât pe Querfurter Platte Nord (spre Kassel), cât și pe Querfurter Platte Süd (spre Leipzig).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut