În cadrul noului pachet de sancțiuni, Japonia interzice exportul către Rusia de camioane, basculante, buldozere, locomotive, mașini-unelte, aparate de aer condiționat și alte echipamente electrice, din data de 17 iunie. Decizia a fost anunțată la o conferință de presă la Tokyo, de ministrul Economiei, Comerțului și Industriei, Koichi Hagiuda.
Până în prezent, în lista mărfurilor și tehnologiilor interzise la export au fost cuprinse peste 360 ​​de articole, inclusiv semiconductori, echipamente pentru asigurarea securității maritime și aeriene, echipamente de telecomunicații, echipamente de comunicații, produse militare, inclusiv arme, software, echipamente de rafinare a petrolului. În plus, a fost impusă o interdicție privind furnizarea de bunuri de lux către Rusia, inclusiv mașini în valoare de peste 6 milioane de yeni (aproximativ 49.000 de dolari). La lista actualizată s-au adăugat alte 67 de bunuri și produse, potrivit Ministerului japonez. Lista produselor interzise pentru export în Rusia include și unele tipuri de lemn, inclusiv furnir decorativ, componente și piese de schimb pentru mașini-unelte, rezervoare de oțel, generatoare de abur, generatoare de gaz, potrivit unui document publicat de agenția TASS.

Volumul total al exporturilor în 2021 de articole relevante care au fost incluse în lista extinsă de sancțiuni a fost în valoare de 860 de miliarde de yeni (6,4 miliarde de dolari).
Din cauza situației din Ucraina, Japonia a adoptat anterior mai multe pachete de restricții împotriva Federației Ruse. Lista de sancțiuni include deja peste 700 de cetățeni din Federația Rusă, Belarus, Republicile Populare Lugansk și Donețk, precum și peste 200 de companii și organizații rusești. Japonia a înghețat activele Otkritie Bank, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank, VEB.RF, Sberbank și Alfa-Bank.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare