Producătorul american de produse de sănătate Johnson & Johnson și-a vândut cea mai mare fabrică din India, în orașul Penjerla. Compania indiană Hetero a devenit noul proprietar al fabricii. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită, potrivit The Economic Times.

Compania indiană Hetero investește 75 de milioane de dolari în întreprindere și o reprofilează spre producția de produse farmaceutice și biologice. Fabrica a fost construită în 2016 și a fost inactivă din cauza dificultăților financiare ale Johnson & Johnson asociate cu scăderea cererii pentru produsele mărcii, inclusiv cosmetice și produse de îngrijire a bebelușilor. Activitatea a fost afectată de procese din partea consumatorilor care susțineau că utilizarea pudrei pentru copii pe bază de talc ar duce la cancer. În ultimele decenii, compania a primit 38.000 de astfel de cereri de la cumpărători. Începând din 2023, Johnson & Johnson va înceta să mai vândă pudră pentru copii pe bază de talc pe piața globală și o va înlocui cu o pudră pentru copii pe bază de amidon de porumb.

Anterior, producătorul american anunțase intenția de a împărți afacerile și de a face din divizia farmaceutică o entitate separată, numită Kenvue. Portofoliul Kenvue include plasturi Band-Aid, apă de gură Listerine, produse de îngrijire a pielii Neutrogena, produse de igienă pentru bebeluși Johnson’s și alte mărci.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare