DHL Global Forwarding și Etihad Rail, dezvoltatorul și operatorul rețelei feroviare naționale din Emiratele Arabe Unite (EAU), înfiinţează o companie mixtă care va permite DHL să folosească rețeaua Etihad Rail pentru principalele operațiuni în Emirate. Acordul va reduce în mod semnificativ presiunile asupra transportului rutier și va stimula comerțul și logistica în EAU, de asemenea, jucând un rol cheie în a ajuta statul arab să își îndeplinească angajamentele de responsabilitate față de mediu.

Parteneriatul ambițios de 20 de ani dintre DHL și Etihad Rail va oferi beneficii semnificative, optimizând utilizarea timpului și a resurselor, reducând costurile și gestionând mai eficient activele. În plus, parteneriatul va consolida logistica end-to-end și serviciile lanțului de aprovizionare pentru clienții din regiune.

Etihad Rail se angajează să contribuie la inițiativa strategică Net Zero din EAU până în 2050, prin care Rețeaua Feroviară Națională va contribui la reducerea emisiilor de carbon din sectorul transportului rutier cu 21% până în 2050, iar fiecare călătorie cu trenul va elimina până la 300 de camioane de pe drum. Amadou Diallo, CEO Middle East & Africa, DHL Global Forwarding, a declarat: „Accentul din ce în ce mai mare al EAU pe investițiile în infrastructură în sectorul logisticii, iar DHL Global Forwarding este încântat să facă parte din această călătorie pentru a sprijini cerințele tot mai mari de capacitate prin transportul feroviar. Anii de experiență în soluții de transport feroviar și multimodal, oferind conexiuni rapide, sigure și rentabile, ne fac partenerul potrivit pentru a sprijini dezvoltarea industriei feroviare în EAU.”

Acordul dintre Etihad Rail și DHL Global Forwarding este una dintre cele mai mari colaborări pentru industria transporturilor și demonstrează angajamentul organizației respective față de agenda de sustenabilitate a EAU.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut