Jungheinrich preia Storage Solutions Group din Indiana, un furnizor de soluții de automatizare pentru rafturi și depozite din SUA. Acest lucru îi consolidează afacerea cu echipamente de stocare și sisteme automatizate şi îi extinde accesul la piața atractivă din America de Nord.

Jungheinrich a semnat un acord cu Merit Capital Partners, MFG Partners și conducerea Storage Solutions, de achiziție a 100% din capitalul social al Storage Solutions. Contravaloarea totală convenită în cadrul contractului constă într-un preț de achiziție de aproximativ 375 de milioane de dolari și o componentă flexibilă, legată de performanță.

Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere al lui Jungheinrich au aprobat tranzacția. Achiziția este de așteptat să fie finalizată în T2 2023, acum fiind supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv autorizarea SUA pentru controlul fuziunilor.

Cu sediul central în Westfield, Storage Solutions este o companie americană de planificare, automatizare și integrare a depozitelor, cu 170 de angajați și 45 de ani de experiență. Storage Solutions oferă servicii cu propriile echipe de inginerie şi logistică, fapt ce asigură optimizarea fluxurilor de lucru. Baza de clienți include o gamă largă de mărci majore, inclusiv din logistică, e-commerce, retail, alimente, băuturi și sectoare industriale. Pentru anul fiscal 2022, Storage Solutions a raportat venituri de aproximativ 290 milioane USD și EBIT ajustat de 34 milioane USD.

Achiziția unei astfel de platforme în SUA îi oferă lui Jungheinrich potențialul pe termen mediu de a stabili o prezență şi în țările vecine, Canada și Mexic. Achiziția completează parteneriatul existent al Jungheinrich cu Mitsubishi Logisnext Americas (MLA), care va rămâne singura activitate a Jungheinrich pe piața de echipamente de manipulare a materialelor din America de Nord și nu va fi afectată de tranzacție. „Achiziția Storage Solutions este un pas important în implementarea Strategiei 2025+”, a declarat Lars Brzoska, CEO Jungheinrich. „Este o oportunitate de a ne extinde amprenta geografică în SUA și de a crea o platformă strategică puternică pentru creșterea automatizării depozitelor în regiune. Storage Solutions este o companie consacrată, cu o bază de clienți atractivă și o echipă de management excelentă. Vedem oportunități mari în combinarea competențelor de depozitare și automatizare ale ambelor companii, în beneficiul clienților din SUA, precum și al clienților noștri europeni cu activități în America de Nord.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut