Furnizorul de soluții de intralogistică, Jungheinrich, automatizează un centru logistic nou, de ultimă generație, pentru compania olandeză de tehnologie Prodrive Technologies. Noua clădire cu peste 20.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare este construită lângă Eindhoven și va fi pe deplin operațională în toamna lui 2022.

În centrul depozitului stă o soluție logistică ce include o flotă de 14 roboți mobili autonomi (AMR) și 8 vehicule ghidate autonom (AGV), de tip EKX.516ka. Toate unitățile sunt conectate prin interfața logistică Jungheinrich la Sistemul de control al depozitelor Jungheinrich (WCS), care controlează mișcările de transport în sistemul automatizat. Roboţii AMR din zonele de intrare și ieșire devin o legătură între sistemele de picking și AGV-urile din zona de rafturi.

Luna trecută, Jungheinrich anunțase achiziția arculus, un expert în robotică din Munchen. Prin această achiziție, Jungheinrich îşi extindea gama de automatizări, putând oferi tehnologii de vârf. „Cererea pentru AMR este în continuă creștere datorită în special expansiunii comerțului electronic. Acum ne putem sprijini mai bine clienții în atingerea obiectivelor de eficiență și sustenabilitate prin procese de automatizare precise și cuprinzătoare”, a declarat Markus Heinecker, vicepreședinte Sisteme automatizate AGV, Jungheinrich.

Pentru Prodrive, colaborarea la noul proiect de depozit face parte dintr-o relație pe termen lung. „Flexibilitatea în lanțul de aprovizionare este un criteriu esențial pentru succes. Pentru noi, asta înseamnă că alegem mărfurile mai rapid și mai eficient și evităm picking-ul incorect. Conceptul de automatizare Jungheinrich, un amestec de robotică inovatoare și AGV, îndeplinește toate acestea. De asemenea, conceptul permite şi optimizarea ulterioară”, spune Mark Menting, Global Process Owner Logistics la Prodrive Technologies.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut