După patru săptămâni de închidere temporară, Jysk a luat decizia de a-și închide definitiv magazinele din Rusia. Înainte de plecare, lanțul danez va redeschide însă magazinele pentru a lichida total stocul de mărfuri, declară Jysk într-un comunicat de presă.

Jysk deţine în Rusia o reţea de 13 magazine, primul fiind deschis în 2020.

„Am venit în Rusia cu intenția de a propune o ofertă bună populației ruse. Am avut un început fantastic aici, dar în situația actuală echipa de conducere și proprietarii nu văd nicio alternativă în afară de oprirea activităților noastre în Rusia”, a declarat Jan Bøgh, CEO Jysk.

Magazinele Jysk din Rusia sunt închiriate, precizează Retail News. Prin urmare, lanțul a dialogat în ultimele zile cu proprietarii spațiilor în legătură cu încheierea unui acord de închidere. Însă, înainte să închidă complet magazinele, acestea s-au redeschis pentru o perioadă începând cu 31 martie pentru a finaliza vânzările şi a epuiza produsele din magazine. În momentul în care toate mărfurile vor fi vândute, magazinele se închid definitiv, precizează Jysk.

Din anunț nu reiese câți angajați are Jysk în Rusia. Angajații afectați însă vor primi plăți conform legislației ruse în legătură cu închiderea. „Nimeni nu este mulțumit de situația creată. Cu toate acestea, nu am nicio îndoială că acesta este lucrul corect de făcut. Prin urmare, aș dori să mulțumesc tuturor colegilor noștri ruși pentru eforturile depuse și le doresc mult succes în următorii ani”, spune Jan Bøgh.

La nivel mondial, Jysk are peste 3.100 de magazine și 28.500 de angajați.

Din numărul total de magazine, 86 sunt în Ucraina. Acestea au fost închise temporar din 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare