Continuând să fie alegerea orașelor europene datorită rețelei extinse de servicii de vânzări, Karsan a realizat prima livrare în România a modelului electric e-ATA de 10 m. Continuând să-şi consolideze poziţia în Europa, Karsan a realizat primul export al modelului său electric e-ATA în România, în Slatina.

Evaluând prima livrare către orașul românesc Slatina, CEO-ul Karsan Okan Baș a zis: „Am devenit o parte importantă a transformării în transportul public cu vehiculele noastre electrice Karsan, pe care le oferim de la 6 m la 18 m în multe țări europene. Oferim soluții flexibile și ecologice pentru nevoia tot mai mare de transport public electric de mari dimensiuni în orașele aglomerate. Ne propunem să ne mărim flota de peste 250 de vehicule electrice Karsan care circulă astăzi în toată lumea, cu noile noastre modele pe care le vom livra în multe orașe din Europa în 2022. Suntem mândri că creștem în Europa și să contribuim la exporturile țării cu produsul nostru e-ATA de 10 m a cărui primă livrare a fost făcută în orașul românesc Slatina.”

Luând numele de la Ata, care înseamnă „bătrâni ai familiei” în turcă, e-ATA este format din cele mai mari modele de autobuze din gama de produse electrice a lui Karsan. E-ATA electric oferă o structură foarte flexibilă, de la tehnologiile bateriei până la capacitatea de transport. Familia de modele e-ATA, care poate fi oferită cu 7 baterii diferite de la 150 kWh la 600 kWh, pe o rută normală de autobuz cu încărcare-descărcare pasageri oferă o autonomie de până la 450 km. Mai mult, cu tehnologia sa de încărcare rapidă, modelul poate fi încărcat în 1 – 4 h, în funcție de dimensiunea acumulatorului.

Capacitatea maximă a bateriei poate fi mărită la 300 kWh pentru 10 m, 450 kWh pentru 12 m și 600 kWh pentru modelul din clasa de 18 m. Motoarele electrice ale Karsan e-ATA oferă o putere maximă de 250 kW și un cuplu de 22.000 Nm pentru 10 și 12 m, permițând e-ATA să urce fără probleme pe cele mai abrupte pante. La 18 m, puterea maximă de 500 kW arată performanțe maxime chiar și la capacitate maximă. În funcție de capacitatea bateriei preferată, e-ATA poate transporta 79 de pasageri în varianta de 10 m, peste 89 la 12 m și peste 135 la 18 m.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare