Anunţând că producţia de masă a Renault Megane Sedan va începe la fabrica din Bursa în septembrie, CEO-ul Karsan, Okan Baş, a declarat că prin această investiţie vor fi create aproape 1.000 de noi locuri de muncă. Compania își propune să-și dubleze cifra de afaceri și exporturile în acest an.

Karsan a semnat un acord cu Oyak Renault pentru producția Renault Megane Sedan la Bursa, începând din septembrie. „Acesta este un proiect cu o durată de 5 ani. După semnarea acordului, a început procesul de organizare a liniei și pregătirea pentru producție. Ne propunem să producem 55.000 de unități anual.” Cu această investiție, compania își propune să crească numărul de angajați de la 1.150 la 2.000 până la sfârșitul anului, notează Loji Port.

Explicând că, în 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 130 de milioane de euro (+30%), din care 70% din exporturi, Okan Baș a spus: „Ne propunem să dublăm producţia de vehicule electrice în acest an. Cărțile sunt din nou amestecate și vom poziționa Karsan între primii 5 jucători din Europa cu viziunea noastră de dezvoltare electrică e-Volution. Vom intra și în America de Nord cu e-JEST, ca și în Europa. În plus, ne vom dubla poziția în cifra de afaceri, ocuparea forței de muncă, profitabilitatea și capacitatea de cercetare și dezvoltare în acest an.”

Afirmând că 306 vehicule electrice Karsan sunt pe drumuri în 16 țări diferite, în special în Franța, România, Portugalia și Germania, Okan Baș a precizat: „Ne-am dublat exporturile în 2021 față de anul precedent. e-JEST îşi creşte cota de piaţă în fiecare an: în 2020, modelul de 6 m a devenit lider în toată Europa (43%), iar în 2021, e-JEST a ocupat din nou primul loc prin creșterea cotei de piață la 51%. Vom crește și mai mult aceste cifre, care arată că e-JEST domină piața. Karsan e-ATAK, pe de altă parte, a devenit liderul clasei sale în Europa, cu o cotă de 30%.”

Okan Baş a subliniat că 90% din exporturile de microbuze şi autobuze electrice ale Turciei au fost realizate de Karsan în ultimii 3 ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare