Ca urmare a semnării unui acord cu Stolichen Avtotransport, Karsan va livra 30 de microbuze e-JEST operatorului bulgar din Sofia. 

Karsan, care continuă să domine piața microbuzelor electrice din Europa, a câștigat licitația pentru 30 de microbuze electrice în capitala Bulgariei, în 2022, cu e-JEST. În acest context, Karsan a semnat un contract direct cu operatorul Stolichen Avtotransport, peste dealer-ul bulgar BulBus.

Subliniind că a intrat în anul 2022 cu ținta de dublare pe fiecare segment, CEO-ul Karsan, Okan Baș, a declarat: „În 2021, ne-am dublat exporturile față de anul precedent, iar în 2022 am intrat cu aceeași țintă de creștere. În acest context, am semnat un acord foarte important în Bulgaria pentru 30 de microbuze electrice e-JEST, care vor fi livrate în Sofia în 2022.”

Karsan a livrat primul microbuz electric în Bulgaria anul trecut. „În 2021, am livrat 4 e-JEST la Dobrich, Bulgaria. Acum, Karsan va crește aici pe segmentul de microbuze electrice, iar până la sfârșitul lui 2022 vom ajunge la 34 de microbuze electrice cu acest proiect. Piața de microbuze între 3,5 și 8 tone a fost de 65 în 2021 în Bulgaria.”

Karsan e-JEST a reușit să câștige o cotă de piață de 24% în clasa sa în Europa în 2019, primul an în care a fost introdus pe piață, și a reușit să devină cel mai bine vândut model din clasă în 2020, acaparând o cotă de 43%. Conform Raportului privind piața europeană de microbuze de 3,5-8 tone pentru 2021, publicat de Wim Chatrou – CME Solutions, modelul a reușit să îmbunătățească acest succes în ultimul an şi să-și mărească cota pe piața de microbuze electrice din Europa la 51,2%. Karsan își continuă tendința de creștere cu acorduri importante semnate în 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare