Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a cerut guvernului să creeze toate condițiile necesare pentru a atrage companiile străine care părăsesc Federația Rusă, notează Tengrinews.kz.

Șeful statului Kazahstan a subliniat că este martor la o luptă globală pentru capitalul investițional. Potrivit acestuia, 1.400 de mari companii străine și-au suspendat activitățile sau au părăsit complet piața rusă.

„Guvernul ar trebui să creeze condiții favorabile pentru relocarea acestor companii în Kazahstan. Acest lucru ne va oferi oportunități bune de a crește producția de bunuri cu valoare adăugată medie și mare”, a spus preşedintele Kassym-Iomart Tokaev.

El a instruit guvernul să pregătească un grup de proiecte de investiții în industria de producție și să le discute cu potențialii investitori. „Această lucrare se desfășoară încă la nivel de întâlniri, nu există încă rezultate concrete. Subliniez că proiectele sunt implementate în primul rând în regiuni, la nivel local”, a mai spus Tokaev.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare