Kilometrajul camioanelor cu taxă (cu cel puțin patru axe) pe autostrăzile germane în mai 2021, ajustat sezonier și calendaristic, a scăzut ușor comparativ cu aprilie 2021. Potrivit raportului Oficiului Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) și Oficiului Federal de Statistică, minusul comparativ cu luna precedentă a fost de doar 0,2%. Comparativ cu mai 2020, când indicele kilometrajului ajustat calendaristic era încă grav afectat de coronacriză, indicele e acum cu 12,1% mai mare.

Datele arată, de asemenea, că, după inversarea tendințelor din martie, traficul rutier de mărfuri a rămas stabil, în luna mai, peste nivelul dinaintea crizei: comparativ cu situația dinaintea crizei, indicele ajustat sezonier și calendaristic a fost cu 3,0% mai mare, luând ca punct de referință media anuală a crizei (martie 2019 – februarie 2020).

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare